Wi-Fi versterker

Opzoek naar een Wi-Fi versterker. Wij hebben een top 5 gemaakt met de beste Wi-Fi versterkers.

Met een Wi-Fi Versterker, ook wel Wi-Fi booster of Wi-Fi extender genoemd, versterk je Wi-Fi signalen in huis op plekken waar de ontvangst niet voldoende is. Traag of haperend internet zorgt ervoor dat je niet overal vlekkeloos kunt internetten of tv-kijken. Dit kan nogal lastig zijn en je wilt niet om de haverklap de provider bellen. Met zo een versterker kun je het probleem dus zelf oplossen. Last van traag internet en opzoek naar een versterker? Deze koopgids zet voor jou de 5 beste Wi-Fi versterkers op een rij. Op deze manier beschik je altijd over stabiele internet om te streamen, downloaden en gewoon internetten.

Beste Wi-Fi versterkers

Waarom zou je kiezen voor een Wi-Fi versterker?

 

(Toekomst TablePress)

Voordeel 1

Je krijgt een sterkere wifi signaal in en rondom je huis.

Voordeel 4

Downloadsnelheid wordt sterker en gamen gaat soepeler.

Voordeel 2

Het maakt je internet verbinding sterker en stabieler.

Voordeel 3

Het is een goedkope manier om je verbinding te versterken.

Nu we de redenen voor het kopen van Wi-fi vesterkers hebben toegelicht, gaan we door naar de top producten van dit moment. Lees ze zorgvuldig door voordat je besluit er een aan te schaffen.

Aukey WF-R7 AC750 Dual-Band WiFi Extender/versterker

Een wifi versterker is een apparaat dat je wifi signaal versterkt. Om goed uit te leggen wat een wifi versterker moet je eerst weten hoe wifi werkt. Wifi is, simpel gezegd, draadloos internet. Een access point verstuurt signalen via de radiogolf. Jouw smartphone, laptop of tablet vangt de signalen op en geeft antwoord aan het access point.  Het bereik van de signalen die jouw router verstuurt is alleen niet oneindig. Meestal gaan ze niet verder dan 10 tot 15 meter. Bovendien kunnen ze niet door dikke muren of vloeren heen. Dus zit jij ver weg van de router, dan is het wifi bereik waarschijnlijk zwak. Denk maar aan buiten inde garage of boven op zofer. De signalen zijn te zwak om hierdoor te komen. Daarom komt het wel eens voor dat je op sommige plekken een stabiele verbinding hebt en op anderen weer niet. Een wifi versterker maakt je wifi signaal weer sterk. Soms worden de versterkers ook wel wifi repeaters of range extenders genoemd. De wifi versterker neemt het wifi signaal van je router op en herhaalt dat. Het zendt dus eigenlijk precies hetzelfde signaal nog een keer uit.

De Aukey WF-R8 breidt jouw bestaande draadloze netwerk uit en elimineert dode hoeken met krachtige antennes welke geschikt zijn voor de 802.11ac/b/g/n-technologie zowel op 2,4ghz als 5ghz. Met dual band-technologie kun jegelijktijdig genieten van storing vrije HD-videostreaming, online gamen, e-mailen en  ook gewoon surfen op het web. Dit systeem is zeer geschikt voor grote huizen waar er meerdere apparaten tegelijk veel netwerk verkeer genereren. Maak je dus niet druk waar in huis je je bevindt, want met deze versterker kun je gewoon internetten.

Specificaties:

 • Aan/uit schakelaar
 • Indicatielampen

Voordelen
+ Externe wifi antennes: 3
+ Inclusief doorgelust stopcontact
+ Maximale verzendafstand: 300m

Nadelen
Geen

WiFi repeater

Hoe werkt een wifi versterker precies? De wifi versterker neemt het wifi signaal van je router op en herhaalt dat. Het zendt dus eigenlijk precies hetzelfde signaal nog een keer uit. Een voorbeeld: stel je voor dat de router midden in de woonkamer staat. Op de bank en in de keuken heb je dus goed bereik. Maar als je achterin in de tuin zit, op enkele meters afstand van je router, is dit signaal veel zwakker. Films kijken lukt nauwelijks. Plaats dan de wifi versterker ergens tussen de router en de tuin in. Tussen de versterker en jouw favoriete plek achter in de tuin is de afstand dus kleiner.De wifi versterker pakt het signaal van de router op, herhaalt het en stuurt het naar jouw tablet waar je ook mag zitten. Je ontvangt het signaal dan op volle sterkte. Het gebruik van een wifi versterker heeft een paar voordelen. Met een wifi versterker vergroot je het bereik van je wifi verbinding, zodat je ook op moeilijkere plekken gebruik kunt maken van draadloos internet. Het kan ervoor zorgen dat je internet verbinding op die plekken sneller en stabieler is.

Deze wi-fi repeater is er om de zwakke wi-fi signaal te versterken. Er is alleen een 220V stopcontact nodig en de wi-fi versterker doet de rest. De versterker haalt snelheden tot wel 300Mbps. Ook is de versterker eenvoudig te installeren, dat kan draadloos via je browser, of met een netwerkkabel. Een wifi versterker is dus een goedkope en eenvoudige oplossing voor slecht wifi bereik.

Specificaties:

 • Indicatielampen
 • Plug and play

Voordelen
+ Externe wifi antennes: 1
+ Makkelijk te installeren

Nadelen
Geen

WiFi Hotspot en Versterker Zapo W60S USB 300Mbps Dongle

Versterk het wi-fi signaal van je laptop of computer met deze 2.4GHz 300Mbps USB wi-fi adapter. Daarnaast heeft de dongle een super compact en neutraal design. Dankzij deze adapter kun je het wi-fi signaal opvangen en doorzenden, waardoor je het bereik van je wi-fi vergroot en versterkt.

Een normale wi-fi reikt meestal tot maximaal 20 meter. Met de USB wi-fi adapter wordt het signaal opgevangen en versterkt. Als je bijvoorbeeld op zolder zit en een te zwak signaal hebt, omdat de router zich op de begane grond bevindt, plaats je de USB wi-fi adapter in je computer of laptop, zodat de verbinding versterkt wordt. Daarnaast beschikt de USB wi-fi adapter over een transmissiesnelheid van 300Mbps, waardoor je razendsnel bestanden kunt downloaden vanaf het internet. De adapter heeft daarbij een bereik van 20 meter.

Dankzij de volledige ondersteuning van de huidige-encryptietechnieken en geïntegreerde firewall biedt deze adapter je netwerk ook de noodzakelijke bescherming tegen de toegang door onbevoegden. Een hotspot of Client AP modus van de Zaopo Dongle beteknt dat je deze ook als WiFi hotspot/ accespoint kunt gebruiken. eDit beteknt dat wanneer je de zapo verbonden hebt met je thuis modem via WiFi, dat je jouw Smartphone, tablet en pc met de  dongle kunt verbinden. Sluit de adapter met behulp van de USB aansluiting eenvoudig aan op een laptop, computer of adapter. Hierdoor kun je het gemakkelijk naar verschillende apparaten verplaatsten. Vervolgens kun je via de adapter de internet verbinding versterken.De wi-fi versterker is te gebruiken met Windows XP / Vista / 7/8/10, Mac en Linux.

Specificaties:

 • Transmissiesnelheid: 300 Mbps
 • WiFi beveiliging
 • Transmissie afstand: 20 meter

Voordelen
+ Ook te gebruiken als WiFi hotspot
+ Ingebouwde dubbele antenne
+ Brede compatibiliteit

Nadelen
Geen

Wireless WiFi Versterker Repeater Range Extender

Het bereik van de signalen die jouw router verstuurt is niet oneindig. Meestal gaan ze niet verder dan 10 tot 15 meter. Bovendien kunnen ze niet door dikke muren of vloeren heen. Dus zit jij ver weg van de router, dan is het wifi bereik waarschijnlijk zwak.

Optimaliseer binnen enkele minuten je draadloze netwerk en creëer snellere toegang voor je draadloze wireless apparaten. Met dit apparaat heb je een verbinding tot wel 750Mbps. Je bestaande netwerk kun je uitbreiden tot alle slecht te bereiken plekken in je huis of tuin. Deze 3-in-1 Wi-Fi repeater / router / Access Point maakt het ontzettend eenvoudig om zonder storing op topsnelheid te repeaten waarmee al je apparatuur optimaal gebruik kan maken van  internetverbinding. HD streaming en gaming op alle plekken in en rond je huis.

De wireless wi-fi Repeater versterkt het bereik en sterkte van je bestaande signaal. Deze  repeater werkt met iedere standaard  router. Connect het aan je bestaande bedrade netwerk. Vanaf nu heb je een wireless Access Point zodat je je internetverbinding eenvoudig kunt delen. Ontzettend handig voor omgevingen waar enkele een bedraad netwerk beschikbaar is. Deze extender kopieert en versterkt het bestaande signaal van je draadloze router. Deze modus is perfect voor het versterken van je wireless signaal zodat deze ook op lastig te bereiken plekken in huis of in je tuin vanaf nu beschikbaar is. Connect extender aan je bestaande DSL of kabelrouter. Vanaf nu heb je een wireless Access Point zodat je je DSL of kabel-internetverbinding eenvoudig kunt delen. Vanaf nu kan iedereen gebruik maken van snel draadloos internet.

Specificaties:

 • Externe wi-fi antenne:2
 • Eenvoudige draadloze encryptie toegang met WPS knop
 • Router, Access Point, Repeater en Client
 • 110-230V stopcontact

Voordelen
+ Versterkt draadloos bereik in all WLAN netwerken
+ Dual-Band verbindingen
+ Maximale WLAN beveiliging
+ Eenvoudige setup

Nadelen
Geen

Smartwares CR3 WiFi Repeater

Vergroot het bereik en snelheid van je internetnetwerk met de Smartwares CR3 wi-fi repeater. Deze repeater heeft een dual-band functie waardoor het geschikt is voor zowel 2,4 GHz als 5 GHz Wi-Fi-band. De maximaal gecombineerde Wi-Fi snelheid is 750 Mbps.  In veel huizen zijn er wel plaatsen waar de verbinding slechter is dan gewenst. Vaak zijn dit zolders of andere kamers die ver van je router verwijderd zijn. Een repeater kan hier uitkomst bieden. De repeater zorgt ervoor dat je netwerk een groter bereik heeft en kan zelfs het netwerk versterken.

Deze repeater is te gebruiken op drie verschillende manieren. Verbind de repeater draadloos met je router om het bereik te vergroten. Je kunt daarnaast de repeater met een UTP kabel koppelen aan je router, op deze manier kan de repeater gebruikt worden als access point. De laatste optie is om de repeater met een UTP kabel te koppelen aan je modem zodat de repeater als router dient.  Indien je router WPS ondersteunt is het mogelijk om deze functie te gebruiken om de repeater te koppelen. Plaats de repeater in het stopcontact en wacht tot deze opgestart is. Druk enkele seconden op de WPS knop van je router om vervolgens de WPS knop van de repeater in te drukken. De repeater zal nu automatisch verbinding maken met je router. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om handmatig de repeater te koppelen. Met deze repeater heb je dus geen last meer van een zwakker verbinding in huis, waar je je ook mag bevinden.

Specificaties:

 • Indicatielampen
 • Eenvoudig te installeren

Voordelen
+ Gebruiken als repeater, access point of router
+ Gecombineerde snelheid van 750 Mbps

Nadelen
Geen

Meer informatie over Wi-Fi versterkers

Heb je thuis een wi-fi netwerk, maar is het bereik op je zolder niet sterk genoeg? Of zit je graag in de tuin met je tablet en wil je daar betere wi-fi? Dan kun je een wi-fi versterker aan  schaffen. Maar wat is een wi-fi versterker nu precies? Een wi-fi versterker is een apparaat dat je  signaal versterkt. Het bereik van de signalen die jouw router verstuurt is niet oneindig. Meestal gaan ze niet verder dan 10 tot 15 meter. Bovendien kunnen ze niet door dikke muren of vloeren heen. Dus zit jij ver weg van de router, dan is het bereik waarschijnlijk zwak. Een wi-fi versterker maakt je wi-fi signaal weer sterk. Soms worden de versterkers ook wel wi-fi repeaters of range extenders genoemd.

Hoe werkt een wifi versterker precies? De wifi versterker pikt het wifi signaal van je router op en herhaalt dat. Het zendt dus eigenlijk precies hetzelfde signaal nog een keer uit. Een voorbeeld: stel je voor dat jullie router midden in de woonkamer staat. Op de bank en in de keuken heb je dus prima bereik. Maar als je achterin in de tuin zit is dit signaal veel zwakker. Plaats de versterker ergens tussen de router en de tuin in. Tussen de versterker en jouw favoriete plek achter in de tuin is de afstand dus kleiner geworden. De wi-fi versterker pikt het signaal van de router op, herhaalt het en stuurt het naar jouw tablet. Je ontvangt het signaal dan op volle sterkte.

Wi-fi versterker

Soms staat de router echt te ver weg voor een goed wi-fi signaal. Dan kan een wi-fi versterker of mesh multiroom wi-fi uitkomst bieden. Een versterker pikt het signaal op en geeft het door, vandaar dat ze ook wel repeaters worden genoemd. Het bereik wordt hiermee beter, maar de snelheid niet altijd. Zo’n versterker kan namelijk niet verzenden en ontvangen tegelijkertijd, dus dat doet hij om en om. Mesh multiroom wi-fi kan dat wel. Bij dit gloednieuwe (en best prijzige) systeem hang je satellieten/ nodes op in je huis. Deze pikken het signaal op en het als een soort router op volle sterkte weer doorgeven. Zo kun je overal in je huis even snel internet krijgen.

Voordelen van een wi-fi versterker

Het gebruik van een wi-fi versterker heeft een paar voordelen. Met een  versterker vergroot je het bereik van je verbinding, zodat je ook op moeilijkere plekken gebruik kunt maken van draadloos internet. Het kan ervoor zorgen dat je internet verbinding op die plekken sneller en stabieler is. Een  versterker is een goedkope en eenvoudige oplossing voor slecht wi-fi bereik. Doorgaans geldt: hoe meer muren, vloeren, kasten of apparaten er tussen je router en jouw laptop of smartphone zitten, hoe slechter het bereik. Meestal kun je je router het beste in het midden van je woonkamer plaatsen. Probeer stoorzenders, zoals magnetrons of bluetooth-apparaten zo ver mogelijk van je router te zetten. Wil je het heel grondig aanpakken? Dan kun je mesh multiroom wifi overwegen: je schaft hierbij zelf ‘satellieten’ aan die verbinding maken met je router. Goede wifi gegarandeerd, maar het is wel een flinke investering.