PC speaker

Opzoek naar een PC speaker. Wij hebben een top 5 gemaakt met de beste PC speakers.

Het werken met de computer omvat vele activiteiten en zijn er veel gevallen waarbij het nodig is om de mogelijkheid te hebben om alle geluiden duidelijk te horen, of het nu om een film gaat of bij het spelen van een game. De kwaliteit van het geluid heeft een grote invloed op het plezier dat er te beleven valt en is het ook wel handig, wanneer men de keuze heeft over verschillende instellingen. Zo een PC speaker kan varieren van relatief eenvoudig tot een complete installatie bestaande uit meerdere speakers. De modellen met een aantal speakers en erbij horende subwoofer, zorgen voor een surround weergave van het geluid en lijkt het wel alsof jij je in het midden van zo een game of film bevindt. Dat is een effect dat zelfs niet met een koptelefoon kan worden bereikt. Het vermogen kan voldoende zijn voor de persoon die voor de monitor zit, maar zijn er veel krachtigere modellen te krijgen die zelfs geschikt zijn voor een feestje. Voor het ultiem comfort zorgt natuurlijk de bediening op afstand, maar zijn er ook modellen te krijgen met een bediening  op de speaker zelf.

Beste PC Speaker

Waarom zou je kiezen voor een PC speaker?

NaamVermogenGeluidssysteemstandaard Aansluiting hoofdtelefoon Meer informatie
Trust Asto6 WattStereoJa
Trust Tytan 2.1 Speakerset60 WattStereoJa
Trust GXT 658 Tytan 5.1180 WattSurroundJa
Logitech Z33324 WattStereoJa
Edifier Studio 1280T42 WattStereoNee

Voordeel 1

De speakers komen in diverse vormen en maten

Voordeel 4

De juiste speaker kan je veel ruimte besparen

Voordeel 2

Moderne speakers zien er stijlvol uit

Voordeel 3

Aansluiting is heel eenvoudig

Nu we de redenen voor het kopen van PC speaker hebben toegelicht, gaan we door naar de top producten van dit moment. Lees ze zorgvuldig door voordat je besluit er een aan te schaffen.

Trust Asto

Voor het afspelen van muziek of bij het kijken naar een film op de PC, is een speaker onmisbaar. Nu komen sommige PC’s met een ingebouwde speaker, maar valt de kwaliteit meestal flink tegen. Met de Trust Asto – Soundbar PC Speaker, zal dat echter tot de verleden tijd behoren en laat deze fraai uitziende speaker zich ook nog eenvoudig installeren. Het slank ontwerp zorgt ervoor, dat het zonder moeite voor de monitor bij het voetstuk kan worden geplaatst en is de volumeknop daarbij gelijk binnen handbereik. De knop is ook nog fraai verlicht en bevinden zich ook een aansluitpunt voor een koptelefoon en microfoon aan de voorzijde. De Trust Asto – Soundbar PC Speaker is netjes afgewerkt met metalen delen aan de zijkanten en is er maar een USB- kabel nodig voor de aansluiting op de PC. Een aparte kabel voor de voeding is niet nodig omdat alles via de USB-poorten gaat. Ook het aansluiten op een DVD-speler of laptop is mogelijk en bedraagt het vermogen maximaal 12W. dat is wel voldoende voor de doorsnee gebruiker.

Trust Tytan 2.1 Speakerset

Om toch wel te kunnen genieten van wat krachtig geluid, is één speaker alleen niet voldoen en wordt het wel compleet wanneer een aantal speakers erbij komt kijken. Zo wordt het stereo effect gecreëerd en maakt het luisteren naar jouw favoriete muziek tot een waar plezier. Deze ervaring is ook weggelegd voor de Trust Tytan 2.1 Speakerset – Zwart en heeft die een piekvermogen van wel 120W. dat is vrij fors te noemen en is deze speaker set daarom niet alleen geschikt voor het gebruik via de PC, maar elk ander media apparaat, van de TV tot aan de gaming console. De bediening is eenvoudig en kan centraal geschieden dankzij de speciale “remote” unit waarop naast de knoppen ook nog de poorten aanwezig zijn voor de koptelefoon. De Trust Tytan 2.1 Speakerset – Zwart is ook nog zuinig met energie omdat het zichzelf na 5 minuten uitschakelt wanneer er geen geluid wordt afgespeeld. Meer instelmogelijkheden voor het geluid en de bas, bevinden zich aan de zijkant van de subwoofer. Daar bevinden zich eveneens meer aansluitmogelijkheden voor meer apparaten.

Trust GXT 658 Tytan 5.1

Het is wel een aparte ervaring, wanneer je tijdens het gamen kan genieten van geluid die niet alleen luid genoeg is, maar ook van alle kanten op jou lijkt af te komen. Met zo een surround effect, lijkt het wel of jij je daadwerkelijk bevindt midden in alle actie en kan de bediening van alle functies met behulp van een remote plaatsvinden. Een mooi effect geeft het licht op de subwoofer en gaat die mee met de tonen van het geluid. Dat komt interactief over en kunnen de 4 speakers dankzij het 8m lange snoer, verspreidt geplaatst worden voor een ultiem 3D geluidservaring. Voor bij de monitor, is er een aparte speakerkast beschikbaar en past die met gemak onder aan de monitor. De kans is groot dat er behalve voor het gamen, ook voor veel andere doeleinden gebruik zal worden gemaakt van de Trust GXT 658 Tytan 5.1 – Surround Gaming Speakerset (PC/PS3/Xbox 360) omdat het een piekvermogen heeft van maar liefst 180W. Na 60 minuten schakelt de speakerset zich automatisch uit wanneer het niet meer wordt gebruikt.

Logitech Z333

Als het op geluid aankomt, is het hebben van speakers die wat extra bass produceren altijd meegenomen. Wie de Logitech Z333 – Multimedia Speakers aanschaft, zal daar zeker geen spijt van krijgen omdat de nadruk er gelegd is op het produceren van geluid met erbij horende bass. De subwoofer heeft een 13 cm driver en komt het geluid dus over met een bass die altijd wel in balans is en kan de sterkte aangepast worden middels de fraai vormgegeven bedieningsknoppen die zich centraal bevinden op een afstandsbediening met kabel.  Er bevindt zich zelf een basregelknop en biedt de Logitech Z333 – Multimedia Speakers dus voldoende instelmogelijkheden. Het vermogen bedraagt 80W en is deze speaker set daarmee ruim voldoende voor niet alleen gebruik met de PC, maar kan het ook gebruikt worden samen met de TV of zelfs de smartphone. Speciaal daarvoor zijn alle nodige aansluitpunten aanwezig. De twee aparte speakers kunnen zodanig geplaatst worden, dat er een surround effect wordt gecreëerd.

Edifier Studio 1280T

Deze speakerset straalt een retro look uit en komt het mede door het hout effect van de kasten waarin de speakers zijn bevestigd. Zo op het oog gaat het om een vrij eenvoudige set, maar is dat niet te merken aan de prestaties. zo is er een 4-inch bass driver en een gekalibreerde basreflex poort en zorgen deze voor een geluid dat zeker naar tevredenheid zal zijn.  De bediening van alle functies kan middels een draadloze afstandsbediening en bevinden de aansluitpunten voor de apparaten zich aan de zijkanten. De speakers kunnen verspreidt worden geplaatst en zorgen zo voor een surround geluidseffect. Ondanks de relatief lage prijs, gaat het hier om een set die een prima geluidsproductie heeft en daarnaast een hoog gebruiksgemak biedt dankzij de afstandbediening.

Meer informatie over PC speaker

Conclusie PC speaker

Met de juiste PC speaker wordt er dus altijd wat kracht bijgezet aan de ervaring bij niet alleen het gamen, maar ook vele andere toepassen. Zo is de Trust Tytan 2.1 Speakerset – Zwart geschikt voor niet alleen gebruik met een PC, maar ook gewoon andere media apparaten als een DVD speler en zelfs een smartphone. Dat kan ook gezegt worden van de Logitech Z333 – Multimedia Speakers en onderscheidt deze zich van de rest door de extra bass in het geluid.

Alles kan nog eens bedient worden op afstand. Fraai om naar te kijken en ook nog met een krachtige geluidsproductie, is de met ingebouwde LED verlichting die ook nog in sterkte veranderd op de tonen van het geluid. Het slankst is de Trust Asto – Soundbar PC Speaker en past deze onder aan de monitor. Daar zorgt het naast voldoende geluid, ook voor een mooie aanblik dankzij de metalen accenten en de verlichte geluidsknop.