Laptop muis

Opzoek naar een laptop muis? Wij hebben een top 5 gemaakt met de beste laptop muizen.

Geen pc is compleet zonder een toetsenbord  en een muis. Het handige van een laptop is dat het beschikt over zijn eigen mouse pad. Maar niet iedereen vindt dit handig om te gebruiken. Daarom kun je voor je laptop ook een eigen muis aanschaffen. Deze kun je eenvoudig aansluiten aan de usb-port van je laptop. Ook de muis gaat mee met de technologie en tegenwoordig kun je zelfs draadloze computermuizen kopen. Ben je dus opzoek naar een nieuwe muis of vind je het gewoon makkelijker werken met eentje? Dan zet deze koopgids de vijf beste computermuizen voor jou op een rijtje. 

Beste Laptop muizen

Waarom zou je kiezen voor een laptop muis?

 

(Toekomst TablePress)

Voordeel 1

De meeste muizen tegenwoordig zijn draadloos.

Voordeel 4

Ze zijn niet duur en kunnen gemakkelijk vervangen worden.

Voordeel 2

Je kan gemakkelijker met je computer of laptop omgaan met zo een muis.

Voordeel 3

Ze zijn ideaal als promotioneel materiaal.

Nu we de redenen voor het kopen van laptop muis hebben toegelicht, gaan we door naar de top producten van dit moment. Lees ze zorgvuldig door voordat je besluit er een aan te schaffen.

Trust Xani – Optische Bluetooth Muis

Trust is een toonaangevend merk uit Nederland. In 1983 werd Trust International B.V. opgericht. Op dit moment is Trust actief met vier merken: Trust, Trust Gaming, Trust Urban en Trust Smarthome. Het is een internationaal bedrijf met lokale verkooppunten om aan de wensen van hun klanten  te kunnen voldoen. Trust is een toonaangevend merk voor digitale lifestyle accessoires, met een uitgebreid assortiment. Wat voor accessoire je ook zoekt, Trust heeft het. De producten hebben een strak design, zijn gebruiksvriendelijk en betaalbaar. In het uitgebreide assortiment vind je accessoires voor tablet, PC, laptop, game console, smartphone of tv. Denk hierbij maar aan  artikelen voor je PC en laptop. Dit kunnen onder andere zijn toetsenborden, muizen, luidsprekersets en koptelefoons. Ook voor de gamers zijn er speciale accessoires te verkrijgen.  Hierbij denken wij aan gaming toetsenborden/muizen, joysticks en gaming headsets. Verder vind je er ook nog draadloze speakers, powerbanks, oortjes, telefoon- en tablethoesjes. En voor het huishouden beschikken zij over  schakelaars, dimmers en sensors. Kortom,  bij Trust kun je terecht voor een breed aanbod aan digitale lifestyle accessoires. De producten zijn gebruiksvriendelijk,  betaalbaar en hebben een aantrekkelijk ontwerp.

Deze compacte optische bluetooth muis van Trust is geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers. De muis heeft een draadloos bereik van 10 meter en de muisgevoeligheid is aan te passen in 3 verschillende snelheden. De muis maakt gebruik van bluetooth technologie en je hebt dus geen usb nodig. De muissnelheid is eenvoudig aan te passen met de DPI-knop. Met deze muis zit de bedrading je niet in de weg en kun je het vanwege het formaat overal mee naartoe nemen.

Specificaties:

  • Voedingstype: batterij
  • Connectiviteit: bluetooth
  • Draadloos bereik

Voordelen
+ Bereik tot wel 10 meter
+ Voor zowel rechts- als linkshandig
+ Inclusief batterijen

Nadelen
Luid klik geluid

Trust Siano – Bluetooth Muis

Trust is een bekendmerk uit Nederland. In 1983 werd Trust International B.V. opgericht. Op dit moment beschikt Trust over vier verschillende merken: Trust, Trust Gaming, Trust Urban en Trust Smarthome. Het is een internationaal bedrijf met lokale verkooppunten, zodat ze aan de wensen van hun klanten kunnen voldoen. Trust is een toonaangevend merk voor digitale lifestyle accessoires met een uitgebreid assortiment. Wat voor accessoire je ook zoekt, Trust heeft het. De producten hebben een strak design, zijn gebruiksvriendelijk en betaalbaar. In het uitgebreide assortiment vind je accessoires voor tablet, PC, laptop, game console, smartphone of tv. Dit kunnen onder andere zijn toetsenborden, muizen, luidsprekersets en koptelefoons. Ook voor de gamers zijn er speciale accessoires te verkrijgen.  Hierbij denken wij aan gaming toetsenborden/muizen, joysticks en gaming headsets. Verder vind je er ook nog draadloze speakers, powerbanks, oortjes, telefoon- en tablethoesjes. Trust Smarthome heeft produkten voor het huishouden, je vindt er artikelen zoals schakelaars, dimmers en sensors. Kortom, bij Trust kun je terecht voor een breed aanbod aan digitale lifestyle accessoires. De producten zijn gebruiksvriendelijk,  betaalbaar en hebben een aantrekkelijk ontwerp.

De Trust Siano is een bluetooth muis met een draadloos bereik van wel 10 meter. Met deze muis maak je eenvoudig connectie met je computer of laptop. Het wordt ondersteund door de bluetooth en je kunt meteen aan de slag. Een bijkomend voordeel is dat deze muis ook compatibel is met Android tablets. Voor deze muis moet  je laptop wel over bluetooth beschikken. Het heeft een grip aan de zijkanten, waardoor het lekker comfortabel in je hand aanvoelt.

Specificaties:

  • Voedingstype: baterij
  • Connectiviteit: bluetooth
  • Draadloos bereik

Voordelen
+ Bereik tot wel 10 meter
+ Rechtshandig en linkshandig
+ Inclusief batterijen
+ Rubberen zijkant voor extra grip
+ Aan/uit knop voor energiebesparing

Nadelen
Niet oplaadbaar

Gaming Muis Bedraad voor PC, Laptop

Een game muis herken je vaak aan een speciaal uiterlijk. Denk hierbij aan kleurijke LED verlichting en extra knopjes. Dat is bijna vier keer zoveel als een gewone muis. Een gaming muis heeft namelijk bepaalde unieke eigenschappen, die je niet terug vindt in een standaard pc muis. Een aantal factoren die een meerwaarde hebben zijn een hoge dpi instelling, extra macro toetsen, multi-key switch en high polling rate. Allemaal zaken die jou een betere waarop een gamer lijk. Comfort is ook belangrijk voor tijdens het gamen. Gamen doe je niet een half uurtje of enkele minuten. Uren ben je aan het scrollen, quick scopen en battlen. Daarom is ondersteuning, grip en comfort heel belangrijk. Je hebt dus een muis nodig met een ondersteunend platform voor je hand. Gamers gebruiken ook verschillende muis grepen. Gaming muizen zijn  net als andere muizen in verschillende stijlen en designs te verkrijgen. Game muizen zijn echter over het algemeen beschikbaar in verschillende materialen die een zachte, soepele, gerubberde grip bieden voor extra comfort en grip. Sommige fabrikanten geven de voorkeur aan getextureerd of glanzend plastic of een combinatie daarvan.

Deze gaming muis is een muis met bedrading die geschikt is voor zowel je pc als laptop. De muis heeft een USB aansluiting en heeft geen drivers nodig om te werken. De muis beschikt over een verstelbare DPI van 800, 1200, 1600 of 2400. Dankzij de verstelbare DPI kun je je games nog beter spelen. De muis is lichtgevend en geeft een spectaculair licht-effect zodra deze aangesloten is.

Specificaties:

  • Kleur: zwart/ rood
  • Speciaal geschikt voor het gamen
  • Aantal muisknoppen: 6
  • Rechtshandig

Voordelen
+ Verstelbare DPI
+ Lichtgevend LED
+ Met scrollwiel
+ Geschikt voor Windows en Mac OS
+ Stille muis

Nadelen
Geen

DVSE – Draadloze muis

Een draadloze muis is handig en het staat ook nog eens netjes op je bureau. De draden lopen niet overal heen en het hindert jou ook niet tijdens het werken. Bovendien kun je een draadloze muis makkelijk meenemen. De meeste van dit soort muizen maken gebruik van een usb aansluiting. Alles zit inbegrepen in de muis. De ontvangen en batterij zitten aan de onderkant van de muis. Zo verlies je het niet makkelijk.

Geniet van draadloze vrijheid met de DVSE draadloze optische muis. Deze muis is ideaal voor gebruik in huis, op het kantoor of als je onderweg bent. Het is uitgerust met een nano ontvanger en een intelligente energiebesparing om de levensduur van de batterij te verlengen. Het heeft een aantrekkelijk ontwerp en een middelgroot formaat. Dankzij het formaat van de muis is het goed te gebruiken en mee te nemen bij je laptop of netbook.  De muis is uitgerust met alle gangbare functies; 2 knoppen, scroll wiel en een knop om deze vast te houden. Tijdens het reizen kun je de ultra kleine nano ontvanger in de onderkant van de muis plaatsen. Sluit eenvoudig de nano ontvanger in een beschikbare USB poort van je computer. Plaats de batterijen in de muis en het zal automatisch verbinding maken met je computer. Je kunt de muis gebruiken in combinatie met alle bekende besturingssystemen zoals Windows, Mac OSX. Het handige van deze muis is dat je het ook kunt gebruiken om te gamen. De batterijen zijn niet inbegrepen in de bestelling.

Specificaties:

  • Voedingstype: batterij
  • Werkt via bluetooth
  • Bereik tot 3 meter
  • Rechtshandig

Voordelen
+ Geschikt om ook te gamen
+ Met scrollwiel
+ Aan/ uit schakelaar
+ Voor alle besturingssystemen

Nadelen
Geen

Tsmine Bluetooth draadloze muis

De meeste mensen besturen nog altijd hun computer het liefste met een gewone muis. Er zijn tegenwoordig veel verschillende muizen op de markt zoals optisch, bedraad of draadloos en van supergeavanceerde gamingmuizen tot ergonomische muizen. Een iedereen heeft zijn eigen preferentie. Muizen zijn er in twee varianten: met een snoer en draadloos. Muizen met een snoer krijgen hun stroom vanuit de computer via de kabel.Draadloze muizen werken doorgaans op een batterij en communiceren draadloos met een computer, via het bluetooth-signaal. Afhankelijk wat jij comfortabel en beter vindt werken koop je een muis die past bij jouw wensen. Een draadloze muis staat netter op je bureau, maar sommige mensen houden van een gewone muis met bedrading.

Het geavanceerde sensorontwerp van deze lasermuis geeft de gebruiker een stille ruimte, is geruisloos en de muis kan rechtstreeks via bluetooth aan de computer of laptop worden gekoppeld. Je hebt dus geen behoefte aan een nano-ontvanger meer. Deze draadloze muis heeft een ingebouwde oplaadbare batterij die gemakkelijk kan worden opgeladen met een micro-usb-kabel. De functie auto switch off helpt om energie te besparen, de draadloze muis gaat na 15 minuten over van  slaapstand naar inactiviteit.

De muis heeft een symmetrisch en ergonomisch ontwerp en dat maakt het geschikt voor zowel linker- als rechterhand. De natuurlijk gebogen greep van de muis houdt het hand comfortabel. Dankzij het flexibele en draagbare ontwerp is de muis overal te gebruiken. Compatibel met macOS High Sierra, Win7, Win8, Win10, Linux OS, Mac OS en Android OS. Geschikt voor notebook, pc, laptop, computer, Macbook en ander apparaten die ook beschikken over bluetooth.

Specificaties:

  • Zwarte kleur
  • Connect met bluetooth
  • Werkt op batterijen
  • Aantal knoppen: 4

Voordelen
+ Ook geschikt om mee te gamen
+ Rechtshandig en linkshandig
+ Ergonomisch ontworpen
+ Oplaadbaar
+ Blue LED verlichting
+ Stille muis

Nadelen
Geen

Meer informatie over laptop muizen

Op de markt is er een aanbod van verschillende soorten muizen. Meestal zijn al deze muizen geschikt voor zowel je laptop als je pc. Er zijn speciale gamen muizen, muizen met bedrading en ook draadloze muizen.

Optisch of laser

Een optische muis is uitgerust met LED technologie en een lasermuis maakt gebruik van lasertechnologie. Optische muizen zijn minder nauwkeurig en kunnen niet op een weerspiegelend oppervlakte gebruikt worden. Een lasermuis kan op bijna elk oppervlak gebruikt worden en is veel nauwkeuriger in gebruik, zodat je accurater kunt werken. Hoe accuraat een muis is heeft ook te maken met de DPI van een muis. De DPI (Dots Per Inch) van een muis geeft het aantal pixels aan dat de cursor op een scherm kan bewegen als de muis één inch wordt bewogen. Hoe hoger de DPI, hoe nauwkeuriger de beweging op het beeldscherm kan worden overgebracht.

Bedraad of draadloos

Of je nou een bedrade of draadloze muis kiest heeft te maken met de  bewegingsvrijheid die je wenst. Bij een bedrade muis ben je gebonden aan de  draad die aan de muis zit. Bij een draadloze muis bent je hier niet aan gebonden,  maar heeft wel te maken met het bereik.

Aantal knoppen

De meeste muizen hebben twee knoppen, maar er zijn ook meer geavanceerde  muizen met wel acht knoppen. Deze knoppen zijn programmeerbaar, zodat ze  functies van bijvoorbeeld het toetsenbord of internetbrowser kunnen overnemen.            

Ergonomisch

Ergonomische muizen zijn speciaal gemaakt om de hand en pols te  ontlasten, om RSI klachten te voorkomen of te verminderen. Dit wordt bereikt  door de hand op de muis meer een natuurlijke grip te laten ervaren. In de loop  der jaren zijn ergonomische muizen zeer geavanceerd geworden en nog steeds  worden er nieuwe muizen op de markt gebracht om dit verder te verbeteren.     

Gaming muizen

Gaming  muizen zijn speciaal gemaakt om games te spelen. Ze zijn vaak voorzien van een  speciaal design en hebben de mogelijkheid om de DPI in te stellen voor meer  nauwkeurigheid. Daarnaast beschikken ze over speciale (programmeerbare) knoppen  om diverse games beter te kunnen spelen. Ook moeten ze comfortabel in het hand aanvoelen, want echte gamers zijn meestal een paar uren achter elkaar aan het gamen.     

Veel mensen kiezen ervoor om een draadloze muis te gebruiken. Het staat netjes op het bureau en de bedrading zit je ook niet in de weg. Maar wat zijn andere voordelen hiervan?

  • Als je een draadloze USB muis gebruikt, wordt het bereik van de laptop of computer groter dan als je er een met een snoer gebruikt. Je hebt meer flexibiliteit om aan projecten te werken en in een comfortabele positie te zitten. Ook hoef je geen muismatten meer te gebruiken.
  • Als je veel onderweg bent en van verschillende plekken werkt is de draadloze USB muis een ideale reisgenoot  door zijn formaat. De draadloze muis biedt veel voordelen vergeleken met hun soortgenoten met draad, en ze worden steeds mee gebruikt door forenzen en mensen die veel voor hun werk reizen.

Wil je geen draadloze muis dan kun je altijd kiezen voor eentje met bedrading. Voor extra steun en grip aan je handen kies je voor een muis die ergonomisch is ontworpen.