Label printer/etiketten printer

Opzoek naar een Label printer/etiketten printer? Wij hebben een top 5 gemaakt met de beste Label printers/etiketten printers.

.

Met een label/ etiketten printer kun je heel snel tekst of kleine afbeeldingen uitprinten. Het labelen van producten kan op diverse manieren. Zo kun je ervoor kiezen labels met de hand te schrijven, maar bij een groot aantal is het makkelijker het uit te printen. Het voordeel van een labelprinter is dat je geen inkcartridge nodig hebt. Bij een gewone printer heb je dit wel. Ook kun je een label printer met je meenemen. Stuur je veel pakketten naar klanten of wil je je producten voorzien van de juiste labels? Dan kun je dit heel snel oplossen met een label printer. Ben je dus opzoek naar zo een printer? Dan zet deze koopgids de vijf beste label printers op een rijtje.

Beste Label printer/etiketten printer

Waarom zou je kiezen voor een Label printer/etiketten printer?

 

(Toekomst TablePress)

Voordeel 1

Een labelprinter werkt sneller dan een gewone printer.

Voordeel 4

Je hebt helemaal geen inktcartridges nodig.

Voordeel 2

Labelprinters hebben een zeer lage energieverbruik.

Voordeel 3

De prints zijn ook nog van hoge kwaliteit.

Nu we de redenen voor het kopen van Label printer/etiketten printer hebben toegelicht, gaan we door naar de top producten van dit moment. Lees ze zorgvuldig door voordat je besluit er een aan te schaffen.

Epson LabelWorks LW-700

Epson is een van de grootste spelers op het gebied van onder andere printers en beamers. Wat Epson bijzonder maakt is de enorme focus op innovatie en het uitvinden van nieuwe technologieën die de standaard zetten in de markt. Ook geeft Epson veel uit als het gaat om onderzoek en ontwikkeling. Dit kun je ook terugzien in hun producten. De meest recente EcoTank serie laat dit ook zien: printers die standaard worden geleverd met drie jaar aan inkt.

De LW-700 kun je aansluiten op je pc. Hiermee maak je met de meegeleverde Label Editor Software etiketten naar eigen smaak. Ontwerp je eigen etiketten en sla ze op op jouw pc of kies uit de verschillende sjabloonetiketten. Er is een speciale werkbalk waarbij je symbolen, barcodes en ook afbeeldingen kunt toevoegen. Met de gegevensimportfunctie kun je een etiket maximaal 999 keer afdrukken of 999 verschillende etiketten afdrukken. Dit is ideaal als je een bedrijf hebt en ook voor grote kantoorprojecten. Koppel je  de LW-700 los van je pc, dan heb je een desktopmodel dat direct verandert in een draagbare etikettenprinter. Op deze manier kun je ook buiten kantoor etiketten maken dankzij het geïntegreerde toetsenbord, de speciale toegangstoetsen, het handvat en de vele functies van de etikettenprinter. Op het afdrukvoorbeeldscherm kun je de etiketten bekijken voordat je ze afdrukt. Zo bespaar je tijd en geld op onnodige afdrukken. Je beschikt altijd over geschikte ontwerpen dankzij een grote collectie met ruim 460 symbolen en de mogelijkheid om maximaal 100 ontwerpen in het interne geheugen  op te slaan. De marges kunnen tot 1 mm worden geminimaliseerd, waardoor er meer etiketten per tape en etiketten met een maximale breedte van 24 mm kunnen worden afgedrukt. Verder krijg je er een negen meter lange tape bij meegeleverd.

Specificaties:

 • Thermo-printer
 • Label Editor Software voor pc meegeleverd
 • Print resolutie (DPI): 1200 x 1200

Voordelen
+ Etiketten ook te maken zonder aansluiting
+ Afdrukvoorbeeldscherm
+ Keuze uit lettertypen, opmaken en randen
+ Keuze uit verschillende afmetingen etiketten

Nadelen
Geen scan functie

Brother QL-700 – LabelPrinter

Brother staat al jaren aan de zijde van iedereen die betrouwbare apparatuur zoekt op kantoor of voor thuis. Zo heb je de bekende labelprinters van Brother. Deze label printers zijn gemakkelijk te gebruiken en verkrijbaar in elk formaat. Je kunt zelfs draagbare printers aanschaffen die geen inkt nodig hebben. Draadloze techniek en all-in-one maken deze printers onmisbaar voor zowel thuis als op kantoor. Met werkgroepprinters ben je zakelijk ook voorzien van betrouwbaar printwerk. Zeer lage printkosten en hoge capaciteit maken deze printers onmisbaar voor op het werk. Dit merk ken je misschien ook van hun naaimachines. Het merk heeft zich ook hierin gespecialiseerd met comfortabele naaimachines voor het kleine en grotere naai klussen. Met Brother wordt het werk zowel thuis als op kantoor vergemakkelijkt.

De Brother QL-700 Labelprinter maakt kosteneffectieve papieren labels voor archiefmappen, enveloppen, pakketten en dvd’s. Je kunt zelfs banieren en tijdelijke bewegwijzering tot een lengte van 1 meter afdrukken. Met de supersnelle afdruksnelheden met 93 verschillende standaardadreslabels per minuut, bespaart je tijd bij grote projecten. Of je nu één label afdrukt of  meerderen, door de handige automatische snijheid gaat dit heel snel. Ook kun je kiezen uit twee veschillende manieren om makkelijk een label te maken.

Druk op de Editor Lite-knop om de intuïtieve ingebouwde P-touch Editor Lite-labelontwerpsoftware te starten, en je kunt snel tekst invoeren en labels afdrukken.  Hiervoor hoef je geen software of drivers te installeren. Of installeer P-touch Editor, de complete labelontwerpsoftware, om meer complexe labels te maken. Met de QL-700 label printer kun je alleen in zwart-wit printen.

Specificaties:

 • Afdruksnelheid tot wel 93 labels
 • Afdrukresolutie tot 300 dpi
 • Maximale labelbreedte 62 mm

Voordelen
+ Met snij mechanisme
+ Te verbinden met pc
+ 2 manieren om te printen
+ Leverbaar met usb-kabel, tape en label

Nadelen
Alleen zwart-wit printen

Dymo Labelprinter 450 – LabelWriter

DYMO biedt draagbare apparatuur om de werklast zowel thuis als op het werk te verlagen. Als je denkt aan Dymo, dan denk je aan handige reliëftoestellen, handmatige labelapparaten, en desktopproducten. De producten van DYMO kunnen je ook thuis een hoop tijd en moeite besparen. Zo helpt een automatische labelmaker om een grote stapel post snel en eenvoudig van de juiste adressen te voorzien. De producten van DYMO zijn van hoge kwaliteit en ook innovatie staat hoog in het vaandel. Door steeds te vernieuwen stelt DYMO zich als doel om het werk van iedereen steeds een stukje gemakkelijker te maken. Werk wordt een stuk makkelijker met de handige desktopapparaten.

De labelprinter 450 print sneller en werk efficiënter. Je kunt al je produkten en enveloppen voorzien van de juiste labels en etiketten met deze krachtige DYMO Label™  Met de DYMO Label™ v.8 Software kunt je onder andere adreslabels, naambadges en etiketten afdrukken. Allemaal zonder het extra werk en het geknoei met etikettenvellen op een gewone desktopprinter. Heb je veel labels om te verzenden? Geen nood, want per minuut kun je wel 51 etiketten afdrukken. Deze label printer maakt gebruik van thermische printtechnologie, je hebt dus geen dure inkcartridges nodig. Ook kun je deze printer aansluiten op je computer en labels printen vanuit Excel of Word. Druk eenvoudig etiketten af vanuit je Outlook adresboek dankzij het geïntegreerde adresboek.  Met de Dymo labelprinter 450 druk je één of honderden etiketten af zonder de verspilling en het geknoei met etikettenvellen. Het drukt kristalheldere tekst, afbeeldingen en barcodes af met een verbeterde resolutie van 600 x 300 dpi.

Specificaties:

 • Verbindbaar met pc
 • Gewicht ongeveer 1kg
 • Keuze uit verschillende etiketten stijlen
 • Adres etiket van 4 regels

Voordelen
+ 51 etiketten p/minuut
+ Quickprint functie
+ Geen inkt of toner nodig
+ Resolutie van 600 x 300 dpi

Nadelen
Kan prijzig overkomen

Dymo LabelManager 160 – Labelprinter

DYMO biedt draagbare apparatuur om de werklast zowel thuis als op het werk te verlagen. Als je denkt aan Dymo, dan denk je aan handige reliëftoestellen, handmatige labelapparaten, en desktopproducten. De producten van DYMO kunnen je ook thuis een hoop tijd en moeite besparen. Zo helpt een automatische labelmaker om een grote stapel post snel en eenvoudig van de juiste adressen te voorzien. De producten van DYMO zijn van hoge kwaliteit en ook innovatie staat hoog in het vaandel. Door steeds te vernieuwen stelt DYMO zich als doel om het werk van iedereen steeds een stukje gemakkelijker te maken. Werk wordt een stuk makkelijker met de handige desktopapparaten.

Deze Dymo labelprinter is draagbaar en je kunt het dus overal met je meenemen. Typ eenvoudig tekst op het toetsenbord zoals bij een computer met landspecifieke indeling. Maak snel tekst op met behulp van de bediende sneltoetsen. Ook kun je de  tekstgrootte aanpassen en de teksttype aanpassen  naar vet, cursief, onderstrepen/kader en verticale tekst. Deze labelprinter is voorzien van een Belgische lay-out (QWERTY). Zo eenvoudig is het om in en om het kantoor professioneel ogende labels te maken. Deze printer is voorzien van een scherm waardoor je je labels van tevoren kunt zien, voordat je het uitprint. Deze labelmanager komt in de kleuren zwart en zilver. Door zijn formaat en gewicht kun je hem meenemen naar kantoor en kun je zelfs buitenhuis gewoon printen. De printer maakt gebruik van batterijen. Pakketjes of brieven versturen en een etiket vergeten? Met de Dymo LabelManager 160 is dat snel opgelost.

Specificaties:

 • Thermo-printer
 • Gebruikt batterijen
 • Gewicht 0.6kg

Voordelen
+ Meeneembaar
+ LCD scherm
+ Stevige behuizing

Nadelen
Niet aansluitbaar

DYMO LabelManager PNP – Labelprinter

De DYMO LabelManager PNP is het antwoord op al jou labeluitdagingen. Dankzij een USB-aansluiting kun je overal rechtstreeks van je pc of Mac labelen, zonder stroomsnoer of batterij. Omdat de geïntegreerde software kant-en-klaar op je computerscherm geopend wordt, kan je alle lettertypes en -groottes in Windows/Mac en alle afbeeldingen op je computer gebruiken. De tekst bewerken en de indeling van het label beheren is nog nooit zo eenvoudig geweest. De Dymo PNP labelprinter heeft een hoge printsnelheid en zijn compatibiliteit met talloze labels maken de DYMO LabelManager PnP nog professioneler. Moet je dus pakketten versturen? Maak eenvoudig je eigen labels. Het drukt kristalheldere tekst, afbeeldingen en barcodes af met een verbeterde resolutie van 180 x 180 dpi. Het in elkaar zetten en aansluiten is erg gemakkelijk en staat stap voor stap uitgelegd in de handleiding. Maak je labels  dus persoonlijker met alle beschikbare lettertypes of afbeeldingen op je computer.

Wanneer handelingen op kantoor soepel verlopen dan begint je dag vaak goed.  DYMO biedt draagbare apparatuur om de werklast te vergemakkelijken. Denk hierbij aan handige reliëftoestellen, handmatige labelapparaten, en desktopproducten. Natuurlijk  kunnen  de producten van DYMO ook thuis een hoop tijd en moeite besparen. Zo helpt een automatische labelmaker om een grote stapel post snel en eenvoudig van de juiste adressen te voorzien. De producten van DYMO zijn van hoge kwaliteit en ook innovatie staat hoog in het vaandel. Door steeds te vernieuwen stelt DYMO zich als doel om het werk van iedereen steeds een stukje gemakkelijker te maken. Werk wordt hierdoor dus ook leuker en gemakkelijker.

Specificaties:

 • Aansluitbaar op de computer
 • Kleuren: black en silver
 • Meegeleverd met usb-kabel en batterijenpak

Voordelen
+ Geen software of stuurprogramma’s te installeren
+ Verschillende labelfuncties op één label te combineren
+ Geen stroomadapter of AA-batterijen nodig
+ Compact

Nadelen
Alleen zwart/wit printen

Meer informatie over Label printer/etiketten printer

We kennen het allemaal wel: vroeger plakte je moeder overal je naam op met zo’n klein wit stickertje om te voorkomen dat je het kwijt zou raken. Denk aan een naamstickertje op je broodbakje of je thermosfles. Tegenwoordig hoeft dat niet meer, want je kunt labelprinters daarvoor kopen. Dankzij de vele modellen kun je ze zowel thuis als op het werk gebruiken. Heb je een product gerelateerd bedrijf en stuur je bijvoorbeeld veel pakketten naar klanten? Dan is een labelprinter onmisbaar. Je kunt zelf persoonlijk maken en je bent ervan verzekerd dat je pakketten goed aankomen. Het labelen van producten kan op diverse manieren. Zo kun je ervoor kiezen labels met de hand te schrijven, maar dat is natuurlijk niet te doen als je een heleboel moet schrijven. Een andere optie is om de labels met een gewone printer te printen, hiervoor moet je echter eerst toner of inkcartridges aanschaffen. Een labelprinter is dus een handige optie.

Met een labelprinter druk je snel en eenvoudig tekst en afbeeldingen af op zelfklevende etiketten of tape-labels. Handig om je eigendommen te labelen of pakketten en dozen van een  duidelijke identificatie te voorzien. Labels en etiketten bedrukken kan op twee manieren: direct thermisch en via thermische overdracht. Labelprinters die direct thermisch printen, hebben een speciale waxribbon of waslint nodig. Bij thermisch printen wordt een warmtegevoelige rol gebruikt. Deze printers passen warmte toe op thermisch papier om woorden te ‘drukken’ en gebruiken dus geen inkt.

Draagbare labelprinters

Met een draagbare labelprinter heb je geen last van draden of een computer. Met draagbare labelprinters kun je dus snel en eenvoudig je labels printen in diverse kleuren en labelbreedtes. Deze draagbare labelprinters werken op batterijen of een oplaadbare accu. Ze  zijn handig voor zowel thuisgebruik als in diverse bedrijfsmatige omgevingen. Je kunt zelfs draagbare labelprinters verkrijgen die bestand zijn tegen vallen en stoten. Deze labelprinters worden veel op bouwplaatsen gebruikt. Een draagbare labelprinter met een touchscreen werkt sneller dan een labelprinter die met knoppen wordt bediend. 

Aansluitbare labelprinters

Je kunt  ook kiezen voor labelprinters die worden bestuurd vanaf je computer of tablet. Net als een gewone printer zijn er labelprinters beschikbaar die via een snoer een koppeling hebben met je pc. Wanneer jouw labelprinter via Wi-Fi draadloos is aangesloten op het netwerk is het ook mogelijk om draadloos printopdrachten te versturen vanaf je computer. Dit maakt jou en de labelprinter flexibel. Daarnaast kan je de labelprinter overal plaatsen waar je wilt en jouw etiketten ophalen wanneer je wilt.

Vergeet ook niet om labels aan te schaffen. Je hebt natuurlijk niets aan een labelprinter zonder tape-labels of etiketten. Deze zijn er dan ook in verschillende soorten, maten en kleuren. Verschillende situaties vragen verder ook om verschillende type labels.

Voordelen van een labelprinter

Een labelprinter is ideaal voor het printen van labels, etiketten en nog veel meer. Deze printer is hier speciaal voor gemaakt, kan direct uit het adresboek printen en print ook nog eens zeer snel. Naast efficiënt in tijd zijn deze labelprinters ook kostentechnisch bijzonder interessant. Een aantal eigenschappen die de labelprinter zo goed maken zijn:

 • Zeer laag energieverbruik
 • Geen inktcartridges nodig
 • Hoge snelheid labels printen
 • Hoge kwaliteit prints

Zo zie je dus dat een label printer in verschillende situaties kan worden gebruikt. Of je het nou nodig hebt voor kantoor of thuis en pakketten of brieven wilt versturen. Met een labelprinter kan het allemaal.